Olympiasähkö 48kk sopimusehdot
Olympiasähkö-sopimus on määräaikainen ja sen kesto on 48 kk. Olympiasähkö on 100 % uusiutuvaa energiaa. Se on alkuperätakuin varmennettua vesi-, tuuli-, aurinko- ja bioenergiaa.
Sopimus alkaa määräaikaisena, mutta sitoo ensimmäisen kahden vuoden jälkeen ainoastaan Lumme Energiaa. Kahden viimeisen vuoden ajan sopimus on kuluttaja-asiakkaalle toistaiseksi voimassa oleva ja sopimuksen voi vaihtaa toiseen sopimukseen tai irtisanoa ottamalla yhteyttä Lumme Energian asiakaspalveluun.
Mikäli et sopimuskauden (48 kk) päätyttyä ole tehnyt muutoksia sähkösopimukseesi, sopimus jatkuu automaattisesti toistaiseksi voimassa olevana, kulloinkin voimassa olevan perushinnaston mukaisesti.
Olympiasähkön hinnoittelu
Olympiasähkö-sopimuksen hinta muodostuu sopimuksen tekohetkellä sovituista kuukausimaksusta (€/kk) ja sähköenergian kiinteästä hinnasta (snt/kWh), josta vähennetään tai lisätään sähkönkulutuksesi ajoituksen perusteella laskettava kulutusvaikutus (snt/kWh). Kulutusvaikutus lasketaan kalenterikuukausittain (laskenta kuvattu tarkemmin alla). Sähköenergian laskutushinta ei kuitenkaan voi olla negatiivinen.
Kulutusvaikutus lasketaan Suomen hinta-alueen pörssisähkön tuntihintojen ja asiakkaan käyttöpaikan tuntikohtaisen kulutuksen perusteella kalenterikuukausittain. Asiakkaan kuukauden jokaisen tunnin tuntikohtainen kulutus (kWh) kerrotaan kyseisen tunnin pörssisähkön tuntihinnalla (snt/kWh). Saatu tulo jaetaan kuukauden kokonaiskulutuksellasi (kWh) ja tätä lukua verrataan (siitä vähennetään) Suomen hinta-alueen kuukauden pörssisähkön keskiarvoon snt/kWh. Tämä kulutusvaikutus lisätään tai vähennetään laskusi sähköenergian hinnasta. Käytännössä kulutus, joka ajoittuu kuukauden keskiarvoa edullisemmille tunneille, laskee kulutusvaikutusta, kun taas kuukauden keskiarvoa kalliimmille tunneille ajoittuva kulutus nostaa kulutusvaikutusta.
(∑ (A*B) / C) - D = snt/kWh
∑ = summa kaikista kuukauden tunneista
A = tunnin kulutus
B = tunnin pörssisähkön hinta
C = kokonaiskulutus kuukaudessa
D = kuukauden pörssisähkön keskiarvo
Yleistä sopimusehdoista
Sopimus koskee sähköenergian osuutta. Sopimukseen sovelletaan kulloinkin voimassa olevia myyntisopimusehtoja (SME 2014). Ilmoitathan meille muutokset yhteystietoihin, laskutusosoitteeseen tai käyttöpaikkaan liittyen. Sähkönjakelun mahdollisista vioista ja häiriöistä ota yhteyttä paikalliseen jakeluverkon haltijaan.
Ilmoitamme toistaiseksi voimassa olevien sopimusten hintamuutoksista vähintään 30 päivää (yritykset 14 päivää) ennen niiden voimaantuloa. Sopimuskaudella tapahtuvat mahdolliset alv-muutokset tai muiden veroluonteisten maksujen vaikutukset viedään hintoihin sellaisenaan.
Toistaiseksi voimassa oleva sopimuksen irtisanomisaika on kaksi viikkoa.
Mikäli määräaikainen myyntisopimus muuten kuin yleisten sähkömyyntiehtojen SME 2014 kohdissa 10.2.1–10.2.5 mainituissa tilanteissa päättyy asiakkaasta johtuvasta syystä ennen määräaikaa, Lumme Energialla on oikeus periä asiakkaalta sopimussakko. Sopimussakon määrä on sopimuskauden jäljellä olevien kuukausien sähkönkulutuksen ennuste kWh x sähkönmyyntihinta snt/kWh + jäljellä olevien kuukausien kuukausimaksut €. Sopimussakon määrä on kuitenkin aina vähintään 150 euroa.
Myyjän laskutus perustuu etäluentakohteissa todelliseen käyttöön ja muissa kohteissa verkkoyhtiöltä saatuihin vuosiennusteisiin. Tuntimitatuista kohteista myyjä ei lähetä arviolaskuja ja laskuttaa ainoastaan varmennetuilla mittaustiedoilla. Tasaerälaskutus ei ole mahdollinen.
Tuntimitatuissa kohteissa myyntituotteen aikajaksotus on valtakunnallisen kaksiaikasiirron mukainen:
Yösähkö: päiväenergia ma-su klo 7–22, yöenergia ma-su klo 22–07.
Vuodenaikasähkö: talviarkienergia 1.11.–31.3. ma-la klo 7–22, kaikkina muina aikoina kulutettu energia on muuta aikaa.
Ennen sopimuksen voimaanastumista tarkastamme asiakkaan luottotiedot. Tarkistus tehdään Suomen Asiakastiedon luottorekisteristä. Myyjällä on oikeus olla tekemättä sopimusta maksuhäiriömerkinnän tai muun syyn takia.
Sähkönmyyjä ilmoittaa sähkösopimuksesta automaattisesti paikalliselle jakeluverkon haltijalle, jolloin myös käyttöpaikan verkkopalvelusopimus siirtyy asiakkaan nimiin.
Vain kuluttaja-asiakkaille:
Kuluttajalla on oikeus peruuttaa sopimus viimeistään 14 päivän kuluttua sopimuksen tekemisestä. Sopimuksen voi perua puhelimitse, sähköpostilla tai käyttämällä peruuttamislomaketta. Jos asiakas peruuttaa sopimuksen peruuttamislomakkeella, tulee lomake olla lähetetty ennen peruuttamisajan päättymistä. (KSL 6 luku 13§, 14§, 15§). Tapahtumissa, kauppakeskuksissa ja muissa siirrettävissä myyntipisteissä tehdyissä sopimuksissa ei ole perumisoikeutta.
Sopimukseen liittyvät huomautukset on hyvä tehdä heti asiakaspalveluumme, jolloin asioiden yhteinen selvittäminen on sujuvampaa. Jos asia ei ratkea neuvottelulla, voit olla yhteydessä Kilpailu- ja kuluttajaviraston kuluttajaneuvontaan, www.kuluttajaneuvonta.fi. Jos sopimusta koskevaa erimielisyyttä ei edelleenkään saada ratkaistuksi, voit olla yhteydessä kuluttajariitalautakuntaan, www.kuluttajariita.fi (KSL 2 luku 8 b§). Tiedot energiankuluttajien tarkistuslistasta löytyvät www.energiavirasto.fi/kuluttajainfo.
Jos asiakas on pyytänyt sähköntoimituksen aloittamista ennen peruuttamisajan päättymistä ja käyttänyt sähköä sopimuksen alkamisen ja peruuttamisilmoituksen tekemisen välisenä aikana, tulee käytetystä sähköstä maksaa vahvistuksen mukainen hinta.