Kuinka syntyy oikein mitoitettu ja kannattava aurinkovoimala? Maitotilallinen jakaa kokemuksiaan

Takaisin

Yrityksen ja maatilan aurinkovoimalan   hankinnassa kaikki lähtee liikkeelle energiaprofiilin luomisesta. Energiaprofiilin avulla varmistetaan aurinkosähkölle mahdollisimman korkea omakäyttöaste ja saadaan investoinnista taloudellisesti järkevä.

 

Energiaprofiili syntyy tutkimalla kiinteistökohtaista energiankulutusdataa vuoden jokaiselta päivältä ja tunnilta. Sen jälkeen lasketaan energiapotentiaali, eli minkä verran yrityksessä pystytään hyödyntämään aurinkoenergiaa ja minkä kokoinen aurinkovoimala kannattaa rakentaa.

Verkkoon menevästä osuudesta voi tehdä pienmyyntisopimuksen esimerkiksi Lumme Energian kanssa. Asiantuntijamme auttavat myös yritystukien hakemisessa.

Maitotilallinen Kyösti Eskola Kärsämäeltä kertoo videolla kokemuksiaan Lumme Energian aurinkosähköpalveluista ja keskusteluistaan energia-asiantuntijamme Aapo Järvimäen kanssa.

"Etsiessäni aurinkopaneelien toimittajia, Lumme Energia pomppasi nettisivuilta esiin, otin Aapoon yhteyttä. Heti ensimmäisessä keskustelussa tuli fiilis, että olen hyvissä käsissä. Palvelu on asiantuntevaa ja suoraan asiaan menevää"

- Kyösti Eskola, Kärsämäki

 

Eskolan maitotilalle on mitoitettu lähes sadan kilowattipiikin voimala, joka tarkoittaa, että tilalla käytetään itse 80 prosenttia tuotetusta aurinkoenergiasta ja 20 % menee verkkoon myyntiin. Verkkoon menevästä osuudesta voi tehdä pienmyyntisopimuksen esimerkiksi Lumme Energian kanssa.

"Halusin saada aurinkovoimalalta varmuutta ja vakautta oman maitotilan toimintaan ja tietysti se, että se on kannattava investointi."

- Kyösti Eskola, Kärsämäki

- Asiantuntijamme ovat mukana alusta loppuun eli toimitamme aurinkovoimalan avaimet käteen palveluna. Asiakkaalle luodun energiaprofiilin ja suunnitelman avulla olemme mukana auttamassa myös ELY-tukiasioissa. Energiaprofiili kertoo tukihakemuksessa tarvittavan informaation siitä, paljonko omaan käyttöön energiaa saadaan tuotettua, kertoo energia-asiantuntija Aapo Järvimäki.

- Hyvin suunniteltu ja oikein asennettu aurinkovoimala on lähtökohtaisesti huoltovapaa. Inverttereillä takuut ovat 7-10 vuotta ja vastaavasti aurinkopaneeleilla 12-30 vuotta paneelityypistä riippuen. Olemme aidosti sitoutuneet varastoimaan juuri niitä paneelimalleja, joita asiakkaalle toimitetaan. Rahoitusmalleja Lumme Energialla on tällä hetkellä kolme: asiakas investoi hankkeeseen itse 100%, leasing-rahoitusmalli kumppanimme kautta sekä ELY-tuen kanssa yhteensopiva Lumme rahoitus, jatkaa Järvimäki.

 

 

 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

27.05.2024 | uutinen

Webinaari: Aurinkovoimala tulevaisuuden sähkömarkkinassa

Maksuton webinaari sinulle, joka haluat kuulla: miksi ja miten yritysten kannattaa reagoida sähkömarkkinoiden murrokseen miten muuttaa ailahtelevien...

23.05.2024 | blogi

Aurinkopaneelit tuottavat viidenneksen maatilan sähköstä

Kuusamolainen 200-vuotias perhetila Pitkäsen Maalaisjuustola kuluttaa vuodessa sähköä noin 100 000 kilowattituntia. Uudet aurinkopaneelit tulevat...

16.04.2024 | uutinen

Pyhäsalmen kaivoksen aurinkopuistohanke on käynnistetty

Pyhäjärvellä Pyhäsalmen kaivosalueelle suunnitellun 13 MW:n Callio Solar Park I -aurinkopuiston rakentaminen käynnistyy valmistelevilla maatöillä....