Eilisen herkku on herkkua tänäänkin – tee nopeaa ja maukasta ruokaa tähteistä

Takaisin

Suomalaiset kotitaloudet heittävät ruokaa hukkaan 20–30 kiloa henkilöä kohti. Kuusi prosenttia ruoastamme päätyy roskiin, vaikka tähteitä voisi käyttää ruoanvalmistukseen uudelleen. Tähteeksi jääneet keitetyt perunat voi käyttää seuraavana päivänä munakkaaseen tai kuivista leivistä voi taikoa sipulikeiton päälle juustoraasteen kanssa herkullisen kuorrutteen.

Korvaamalla kerran viikossa yhden päivällisen hävikillä pienennät hiilijalanjälkeäsi jo prosentilla. Samalla säästät ruokamenoissa.

Katso vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen: www.saasyoda.fi/

Lähde: Sitra

Pienia_tekoja_banneri

 

Lumme Energia

Kirjoittaja

Lumme Energia tarjoaa hyvää energiaa – ihan joka tasolla ja halki poikki Suomen.

Aiheeseen liittyvät kirjoitukset

26.02.2025 | Energiaa

Blinit kruunaavat talvipäivän – helposti myös isommalle joukolle

Vastapaistetut blinit ovat täydellinen talvipäivän herkku. Valitse perinteiset tai omat suosikkitäytteesi ja nauti niiden täyteläisestä mausta....

25.02.2025 | Energiaa

Miten tehdään oikeaoppinen nokipannukahvi?

Retkipäivän kruununa on usein nuotiolla keitetty pannukahvi. Loimuavan tulen ympärille kerääntyminen, eväiden availu ja kahvin herkullinen tuoksu...

12.02.2025 | Energiaa

Varsi-imuri on pieni mutta pippurinen siivouskaveri

Varsi-imurit ovat näppäriä pikasiivoukseen, ja huippumallit kilpailevat menestyksekkäästi perinteisten imureiden kanssa. Ne ovat erinomainen valinta...